понеделник, 12 декември 2016 г.

Автогара Пазарджик - достъпна и за чужденци

Вече изминаха 2 години и 2 месеца от откриването на новата автогара в Пазарджик, но за жалост надписите и сайта на модерното съоръжение не са на два езика. Казано иначе чужденците, гости на Пазарджик, няма как да се ориентират при вида на името само на български. За справка жп гарата в града ни има изписване на кирилица и латиница, а така е и с входните табели на града. Не мисля, че това би бил голям разход за автогарата и нейното управление и се надявам след този пост, това да бъде променено. Надписът Автогара Пазарджик е хубав и достатъчно голям, но трябва да бъде дублиран и с такъв на латиница, а именно: Bus Station Pazardzhik.

Другото, което е свързано с автогарата, е нейният сайт: http://avtogarapazardzhik.com Като цяло не е лошо домейн да бъде pazardzhikbusstation.com или busstationpazardzhik.com, които към момента са свободни, за да бъде намирана в търсачките, а в ключовите думи да бъде написано и Автогара Пазарджик и така с един сайт да се стигне до два типа посетители. Независимо от домейна мисля, че е редно сайтът да има английска версия поне с разписанията и кратка информация за местоположението. Социалните мрежи facebook и google plus също не са активни и натискането на техните иконки в сайта води до никъде, а е друг въпросът, че е удачно да има линк и към социалната мрежа за отбелязване swarm (foursquare), където има създадено място за автогарата. В контакти има карта с местоположението на автогарата, но няма изписани GPS координати (42°10'58.8"N 24°19'03.2"E), които вече доста хора залагат в техните навигационни системи, за да стигнат дотам.

Интересното е, че това е четвъртото място на автогарата в града ни (ако греша, ме поправете). Първото място е било на Тортата до Театъра, след това на мястото, където сега има хранителен супермаркет Била и което вече придоби известност като Старата Автогара, а третото бе до жп гарата, макар и временен вариант. Сега тя се намира на мястото на бившата казарма в града в близост до кръговото движение при моста Марица.

За да не бъдем съвсем критични, трябва да признаем, че сградата е хубава като архитектура и часовникът и градусите, които са монтирани на сградата дават информация на влизащите в града, а и на чакащите автобуси на нея.

Снимка: Димитър Игнатов

Няма коментари:

Публикуване на коментар