вторник, 28 март 2017 г.

Буквите на Пазарджик като туристическа атракция

Може би сте забелязали при пътуванията си в чужбина, че всеки по-голям европейски град има на централно място обемни светещи букви с името си, които привличат туристите.

От близо две години такива се появиха на знакови места и в София, Пловдив и Варна, а и в някои други по-малки градове.

Посетителите на града със сигурност биха оценили такива големи обемни букви на кирилица и латиница и в нашия град и те ще бъдат обект на фотографиране за спомен от посещението на Пазарджик.

Всяка буква може да бъде в различен цвят, за да е по-интересно и привлекателно, а за горната примерна визуализация благодарим на Пламен Йорданов.

Според нашето скромно мнение буквите трябва да бъдат поставени на "Тортата" като техен фон би стояла чудесно Часовниковата кула, която е безспорен символ на града ни. Там наблизо също са и Регионалния музей и Художествената галерия, което също не е за пренебрегване. Обемните светещи букви могат да се превърнат в атракция и привлекателно място както за жителите на града, така и за посетителите му.

Вярваме, че Община Пазарджик ще ни подкрепи в тази идея, за да превърнем буквите на нашия град в знаково място и нова туристическа атракция.

Очакваме Вашите коментари за новата идея на Идеи за Пазарджик!

2 коментара:

  1. Идеята е чудесна! Мнението ми е, че не е нужно на мястото за поставяне на Буквите да има концентрация на символите на града. Нужно е пространство и перспектива, дистанция за фотографиране за спомен с наименованието на града ни, идеен проект, символика, цвят, композиция, естетика, семплост и съдържателност на символа ... Парк-остров "Свобода" се очерта, като туристическа атракция, така, че е най-подходящото място за този вид атракционна символика. Пример за място - около Розите, край Слънчевия часовник ... ще се намери място :)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодарим за коментара и за предложението! Ще публикуваме повече детайли за развитието на идеята в най-скоро време.

    ОтговорИзтриване